Kokemuksia

Jokaisen päivät pajalla ovat jollain tapaa erilaisia. Tässä muutamia tarinoita siitä millaisia kokemuksia pajalaisilla on, mistä pajalaiset ovat tulleet ja mihin suuntaan he ovat menossa.

AleksiAleksi

22 vuotta
Datanomi
2kk multimediapajalla

Aleksi tuli multimediapajalle TE-toimiston osoituksella kun sopivaa työtä ei löytynyt. Aleksi on suorittanut tietojenkäsittelyn perustutkinnon Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteessä ja pajalla hän on tehnyt monipuolisesti ammattitaitoaan tukevia ja osaamista laajentavia töitä. Pajan arkeen on Aleksin osalta kuulunut paljon datanomin osaamista hyödyntävää taitto- ja toimisto-ohjelmien käyttöä, mutta myös mediapuolen tekemistä, kuten esimerkiksi videoeditointia ja äänitystöitä. Aleksi on viihtynyt pajalla ja uskoo, että kaikki kokemus on eduksi työnhaussa.

KristinKristin

22 vuotta
1 kuukausi eri pajoilla

Kristin päätyi kokeilemaan työpajoja uravalmennuksen kautta kun sopivaa työkokeilupaikkaa ei löytynyt. Kristin on työpajalla olonsa aikana testaillut keittiö-, toimisto- ja kahvilatöitä; milloin missäkin on töitä ollut. Baarialalla työskenneelleenä erityisesti kahvilapajan työt ovat tuntuneet tutuilta ja mukavilta. Kristin suunnittelee nyt uraa joko kosmetologian tai musiikin parissa, mutta ei sulje pois mahdollisuutta, että työpajatoiminta ohjaisi häntä jonkin muun työn pariin. Kristinin mielestä työpajatoiminta on mukavaa ajanvietettä koulupaikan haun lomassa.

toniToni

25 vuotta
Vuosi kiinteistöpajalla

Toni on tullut työpajan hommiin alunperin erilaisten kurssien ohjaamana. Ammattikoulu ei oikein ollut sopiva paikka, mutta jotakin tekemistä piti saada. Kiinnostus kiinteistöalalle vei mennessään ja kiinteistöpajalaisena hän oli muunmuassa TE-toimiston työkokeilusopimuksella. Pitkäjänteinen tekeminen palkittiin keväällä 2014 ja Toni sai vapautuvan kiinteistöpalvelualan opiskelupaikan; siinä mielekästä on tekemisen kautta oppiminen, samoin kuin pajalaisena ollessa.